History
Icon-add-to-playlist Icon-download Icon-drawer-up
Share this ... ×
...
By ...
Embed:
Copy
Facebook Twitter Rss
Benny Ottosson - Feel good & Have fun!
Feel good & Have fun!
Category: Health
Location: Tanumshede
Followers (57)
Currently following. Unfollow
Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Image_nophoto Picture?width=25&height=25 Image_nophoto Image_nophoto Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Image_nophoto Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25 Image_nophoto Picture?width=25&height=25 Picture?width=25&height=25
100x100_12537796
Love to talk about diet, exercise, sleep, brain workout, biohacking and maybe a glass of wine. Also a wedding photographer and ...


by Benny Ottosson
x
take it with you
Iphone5s_trans go mobile with Podomatic's new iPhone app.
don't have an iPhone? no problem »
x
loading results... Loader
loading results... Loader
x
No results found.
April 13, 2014 10:07 AM PDT

Möt en sprudlande, godhjärtad, superpositiv, levnadsglad tjej som gått ner 79 kg. Hör om hennes viktresa. Men hör framförallt på alla hennes kloka råd om hur vi kan tänka för att förbättra våra liv. Hon ger dig sina bästa mentala verktyg. Du får bl a veta vad ”Bra-bok” och ”Skattkarta” är.

Hon formligen sprutar ur sig klokheter kring hur du kan tänka för att MÅ BRA. Vi pratar om hälsovinster med lågkolhydratkost, sötsug, matsug, bryta vanor och behålla de nya vanorna. Du får konkreta tips på detta. Du får också Mys 3 bästa MÅ BRA-tips.

Jag tror Mys budskap har en djupare innebörd och betydelse än vad man kan tro. Jag läser just nu en bok som heter ”Anti cancer” och där står det att sinnesfrid, glädje och acceptans av sig själv bl a bidrar till att aktivera produktionen av immunceller som är jätteviktiga för att förebygga och lindra våra svåraste sjukdomar.

My for president smiley

Mycket nöje!

LÄNKAR
Mys hemsida: http://lchfingenjoren.se
My på Facebook: https://www.facebook.com/lchfingenjoren
My på Instagram: http://instagram.com/lchfingenjoren

Vår hemsida : http://www.feelgoodhavefun.nu

April 08, 2014 12:30 AM PDT

Möt en sprudlande Anna Hallén. Vilken tjej det visade sig vara. Man blir glad bara av att höra henne prata. Och hon skojar friskt med att hon har ADHD och är som en Duracell-kanin. Och hon har så mycket klokt att säga.

Vi pratar varaktig viktminskning, att ha kul för att klara det, tänka på själen först, kramas, vara kreativ, stimulerad, skratta, vila och promenera. Tänka långsiktigt för att skapa varaktig förändring. Inte ge sig på något som man vet med sig att man inte kan leva med i många år framåt.

Anna ger dig sina bästa kost- och träningsråd.

Hon berättar om sin nya spännande bok GNISSELZONEN, som kommer i augusti.

Hon har också gett mig möjlighet att lotta ut en av hennes tidigare böcker, ”LCHF för varaktig viktminskning”, som passar utmärkt till dagens intervju.

Anna är professionell jojobantare, författare, utbildare, marknadsekonom, pedagog och massör. Hon anordnar resor, utbildningar till kostrådgivare och driver en viktklubb. Hon bygger det mesta på egna erfarenheter eftersom hon gått ner 34 kg och lyckats hålla det.

Mycket nöje!

Anna hemsida: http://www.annahallen.se
Annas Facebooksida: https://www.facebook.com/anna.hallen
Annas utbildningar: http://annahallenutbildningar.se

Vår hemsida : http://www.feelgoodhavefun.nu

March 31, 2014 11:41 PM PDT

Vi överöses med viktråd, särskilt i kvälls- och veckopress. Och den hälsostress som kan uppstå pratar jag med Jonas om. Men också hur du får en hållbar viktnedgång. Trots allt är varannan svensk överviktig, så det finns all anledning att prata om det. Och görs inget kommer våra välfärdssjukdomar att öka drastiskt. 


Vi pratar om att vi blir förvirrade av alla kost- och träningsråd och känner oss stressade av det. Jonas berättar om sin hälsopyramid, som kan hjälpa oss börja i rätt ände.


Vi dödar myter. Myt 1 - väger du för mycket så är det bara att träna dig ner till önskad vikt. Myt 2 - det är farligt med högt kolesterol. Myt 3 - det är farligt att äta fett.


Jonas berättar om fördelarna med periodisk fasta. Han ger slutligen sina 3 bästa råd om kost och träning.


Jonas är sjukgymnast, PT, kostrådgivare, ägare av mfHälsoutbildningar, författare och en mycket uppskattad föreläsare. 


Mycket nöje!


Jonas hemsida: http://www.jonasbergqvist.se

mfGruppens hemsida: http://www.mfgruppen.se 

Vår hemsida : http://www.feelgoodhavefun.nu

March 25, 2014 07:10 AM PDT

Sömnproblem, stressad, högt blodtryck, ofta tätt i näsan? Dagens avsnitt handlar om andningen som ett verktyg i vårt hälsoarbete. Jag pratar med Anders Olsson som driver sidan medvetenandning.se. Vi pratar om bra och dåliga andningsvanor och vad de kan resultera i. Anders berättar vidare om spännande saker som att förbättra sömnen genom att sova med tejp över munnen (!), träna med munnen stängd och övningar i att få en lugnare och djupare andning. Vilket då har bevisat positiva effekter på vår hälsa.


Du får Anders bästa tips på hur du kan börja förbättra din andning och må bättre. Vidare får du höra hur jag själv kunnat komma ner i ett djupare lugn med andningsövningar, hur jag sänkt min puls under träning genom att andas genom näsan och mycket annat.


Mycket nöje!


Du hittar Anders och hans sida medveten andning på medvetenandning.se

 

Vår hemsida : http://www.feelgoodhavefun.nu

March 20, 2014 01:06 AM PDT

Man blir dum av socker och snygg av fett. Och i denna intervju med härliga Martina Johansson får du det förklarat. Martina vänder upp och ner på alla begrepp om fett i kosten. Hon inte bara säger att det är ofarligt att äta mer naturligt fett, utan att vi bör äta det. Och varför vi bör det.

Martina driver bloggen www.highfatfitness.net, hon har skrivit boken med den kaxiga titeln "Fettfrälst - snygg, stark & frisk på högfettkost". Hon är också skribent för bl a LCHF-magasinet. Och framförallt, hon är forskare i bioteknik, så hon vet vad hon pratar om.

Vi pratar om att gå från att använda kolhydrater som energikälla till att använda fett. Du får veta vad fettfasta är och att det är gott och nyttigt med smör i kaffet (!). Du får Martinas råd om kost och träning.

Du hittar Martina på martinajohansson.se och på Instagram heter hon lowcarbninja.

Mycket nöje!

Vår hemsida : http://www.feelgoodhavefun.nu

March 10, 2014 01:53 AM PDT

Möt härliga Sara Rönne. Träningsbloggaren som alltid har något klokt att säga om träning och om livet. Trots att hon är en av Sveriges kändaste träningsbloggare, så valde jag att prata med henne om andra delar av ett optimerat liv. Mer mentala sidor av hälsan. Vi pratar om skrattets betydelse, meningen med livet, att följa sitt hjärta, att utsätta sig för tur, frihet, lycka, mörka stunder, att själv styra sina tankar och om motvind, störtregn och dimma. Sara får också svara på ett antal snabbfrågor om kost och träning. Hon avslutar med att ge dig sina bästa råd kring kost och träning.

Saras hemsida: http://www.traningsgladje.se
Saras härliga anslagstavlor på Pinterest: http://www.pinterest.com/sararonne

Sara älskar quotes och här är några hämtade från henne Pinterest:
"DO LESS MORE"
"We create the reality in which we live."

https://martinajohansson.se

March 06, 2014 01:47 AM PST

Alla känner vi väl mer eller mindre av stress idag. Kanske de flesta av oss känner mer. Vi bombarderas med information och allting ryms i din mobiltelefon. Det är lättare än någonsin att jämföra sig med andra. Och alla vill vi vara bland dom bästa och snyggaste. Vi vill veta allt och känna oss välinformerade. Våra kroppar är inte skapade för detta och det skapar stress. Maria ger kloka råd och kommer med ett antal verktyg som du kan ha i din verktygslåda för stressreduktion.

 

Besök vår hemsida: www.feelgoodhavefun.nu

February 24, 2014 01:20 AM PST

Möt levnadsglada Lotta som ändrade sin kost och gick ner 17 kg. Kroppen började plötsligt vilja träna, vilket den aldrig hade gjort förr. Hon följde också sitt hjärta och blev bloggare, stylist, fotograf och författare. Hon driver idag bloggen "Fyra årstider - mitt liv på landet". Hör om hennes två fantastiska resor.

Lottas blogg: http://mittlivplandet.blogspot.se

---

Besök vår hemsida: www.feelgoodhavefun.nu

Mycket nöje!

February 17, 2014 11:53 PM PST

Möt Tina Lie, PT i Oslo. Vi pratar träning, kost, choklad, sockerbullar, fett, kolhydrater, när hälsan är på väg att gå för långt, pensionärer, mm.

http://www.facebook.com/TinaLiePersonaltrainerDietarysupervisor

 

Besök vår hemsida: www.feelgoodhavefun.nu

February 13, 2014 11:20 PM PST

Hör intervjun med Sofie Hexeberg. Hon är läkaren i Norge som har vågat gå emot strömmen, när det gäller att rekommendera lchf-kost som behandlingsform. Hon har skrivit boken ”Bevisen – frisk med lchf”. Sofie har sedan 2006 behandlat sina patienter med lågkolhydratkost. Sen öppnade hon 2010 en privat klinik i Oslo, tillsammans med sin man, där patienterna behandlas med individanpassad lchf-kost. Så hon har flera års erfarenhet av detta nu. Det var ett spännande möte. Mycket nöje!

http://drhexeberg.no

Besök vår hemsida: www.feelgoodhavefun.nu

loading more... Loader
 
x

take it with you


Iphone_trans Listening to podcasts on your mobile devices is extremely convenient -- and it's what makes the podcasting medium so powerful.

You can take your favorite shows and mixes with you anywhere, but to do so requires some quick and simple steps.

Let's walk you through that process together.
step 1:


Click the "Subscribe With iTunes" link in the page's sidebar:

Subscribe_with_itunes

This will require that you have the iTunes software on your computer.

(You can download iTunes here.)
step 2:
Itunes_ss

Now that you've subscribed to the podcast on iTunes, the feed will display in your "Podcasts" section on the left navigation bar.

Click there and you'll see the show displayed in the iTunes browser.

You can "get all" to download all available episodes or just individual episodes.
step 3:


Plug your mobile device (iPhone, iPad, iPod) into your computer with the Dock Connector cable, and click the device in iTunes's left navigation bar.

Itunes_ss2

Once you have your device highlighted, click "Podcasts" in the top navigation bar and sync the podcasts you want on your device. Click "apply" and the episodes you have downloaded on your iTunes software will sync with your device.
that's it!

The beauty of this process is that now, every new episode of your subscribed podcasts will automatically sync to your device every time you plug it in and open iTunes. You can now take your favorite shows with you everywhere you go.

Enjoy!
done!
x

share this podcast


Email a friend about this podcast
x

subscribe to this podcast

Rss-icon RSS
Itunes-icon iTunes